Over Guido Gillabel en het museum

Guido was al op zeer jonge leeftijd geïnteresseerd in kunst, spiritualiteit en het paranormale. 
In 1979 richtte hij in Mechelen de Contactkring voor Paranormale en Occulte Geïnteresseerden op, die een jaar later omgedoopt werd tot De Nieuwe Mens. Zo kwam hij in aanraking met de tarot. Zijn eerste lessen (1980) werden in een privéwoning gegeven door Elisabeth Halsberghe. De liefde voor de tarot was ontkiemd. Verdere opleidingen volgden onder andere bij de schrijver van vele esoterische boeken Noud van den Eerenbeemt, maar vooral bij Hans Wesseling.

Bij toeval (een spreker kwam niet opdagen) begon Guido met het geven van lezingen en cursussen. Guido wilde zijn leerlingen verschillende invalshoeken van de tarot laten zien en begon daarom te verzamelen. Omdat de collectie al snel uit zijn voegen barstte, besloot Guido om alleen nog maar cursussen aan huis te geven. Zo is tarotHaven ontstaan, een plek waar je tijdens de cursussen verschillende tarotdecks kon bekijken. “TarotHaven” gaf heel goed de essentie weer in het Nederlands en Engels. Voor andere talen was dit moeilijker. Door de groeiende internationale belangstelling veranderde de naam in Tarot Museum Belgium met als ondertitel “een levend museum”.

In 2018-2019 is het museum vergroot en verbouwd tot wat het nu is. Guido geeft al 30 jaar tarotcursussen, maar de laatste jaren is het museum zijn prioriteit geworden:
een plek waar tarotliefhebbers elkaar ontmoeten.

Bezoek het tarot museum

Lees de veel gestelde vragen over het museum

vooraleer je een bezoek aanvraagt.

klik op onderstaande knop voor meer informatie