Bezoek het Tarot Museum Belgium

op afspraak

Veel gestelde vragen. Vind het antwoord door op de vraag te klikken.

Bezoek museum

Wanneer kan ik het museum bezoeken ?

Een bezoek is mogelijk op werkdagen, zaterdag en zondag en op feestdagen, maar uitsluitend op afspraak.

Hoe maak ik een afspraak ?

Bezoek de contactpagina en vul het formulier in om een bezoekaanvraag te doen.
We raden je aan om je verzoek minimaal twee weken voor je bezoek in te dienen, zodat we tijd hebben om je bezoek in te plannen en je verzoek te bevestigen.
In uitzonderlijke gevallen kan dit ook telefonisch.
Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden voor het geval er op het laatste moment iets tussenkomt.

Waarom is het nodig om een afspraak te maken ?

Tarot Museum België is een levend museum. Guido Gillabel woont er met zijn vrouw Marie-Claire en schattig hondje Indra in het museum tussen de tarotkaarten.
Guido maakt graag tijd voor je om zijn prachtige collectie te laten zien.

Kan ik een private rondleiding krijgen ?

Guido geeft graag een private rondleiding die al gauw 120 minuten in beslag neemt. Deze rondleiding is vooral bedoeld voor mensen die reeds een basiskennis hebben.

Kan het museum worden bezocht in groep ?

Groepen vanaf 5 tot max 10 bezoekers zijn welkom.
Duurtijd max 150 minuten.
Uitgebreide rondleiding met aandacht voor de unieke stukken en de geschiedenis van de tarotkaarten. Vragen kunnen worden gesteld.
Bijdrage : 10 euro/persoon
Betaling liefst vooraf.
Begin van het bezoek: 13.30 uur.

Geef Guido lezingen, workshops in het museum ?

Guido geeft uitzonderlijk lezingen/ateliers in het museum voor kleine groepen (min 6 - max 10 medewerkers).
Meestal op zaterdag, aanvang 10.00 uur, einde 17.00 uur. Lunchpauze 12.30 uur tot 13 uur.
Lezing, rondleiding in het museum, koffie, thee, water : 45 euro/persoon
Lunchpakket zelf meebrengen.

Testimonials over de grenzen heen

Annick Van Damme, 

tarotcoach en auteur

Je deur staat altijd voor me open. Je deelt je kennis over tarot en je visie op het spirituele leven. U ontmoeten in uw museum en thuishaven is altijd een moment van herbronnen.

Rafał T. Prinke
auteur, onderzoeker,
verzamelaar
Mijn vrouw en ik bezochten het Tarotmuseum in augustus 2022 en werden heel hartelijk ontvangen door Marie en Guido. De collectie is verbazingwekkend, met veel zeldzame spellen die ik nog nooit eerder heb gezien, goed weergegeven voor bezoekers om van dichtbij te inspecteren in vitrines. Naast de kaarten zelf is er ook een heel scala aan andere tarotgerelateerde items, van boeken tot muziekschijven. Dit is absoluut een plek die elke tarotliefhebber enorm zal waarderen!
Eugene Vinitski

Tarotmania

artiest en Tarot-maker.

Tarot Museum België is een van de meest interessante en serieuze Tarotcollecties in Europa.

Gastvrij ontvangen door Guido Gillabel, directeur van dit unieke museum, dompel je je steeds onder in een vriendelijke sfeer en ontdek je de unieke wereld van Tarot.

Vanessa Decort
Educatieve Master en Master in Audiovisuele en Beeldende Kunsten - illustrator

Sun and Moon tarot artieste
Het Tarot Museum van Guido Gillabel is met haar ongelofelijke rijkdom aan illustraties en kostbare informatie een inspirerende plek die zeker een bezoekje waard is.
Zelfs wanneer je niet gelooft in orakelspelen of dat tarot je innerlijke staat op een bepaald moment kan weerspiegelen, kan je toch genieten van haar rijke geschiedenis en de prachtige kunstwerken die ze heeft voortgebracht en nog steeds voortbrengt.

De specifieke verzameling aan klassieke en moderne tarot decks van over heel de wereld, bevat ook zeldzame collectors-items, die je kan inkijken en waarbij Guido je heel veel boeiende informatie kan geven.

De collectie beperkt zich niet enkel tot gedrukte decks. Je kan er ook fascinerende documenten bewonderen naast originele prenten, schilderijen, sculpturen en voorwerpen die allemaal tarot als uitgangspunt hebben.’
Georges Colleil

Onderzoeker, schrijver, filosoof, filmmaker

tarotmeester

Als we het hebben over de Tarot, zijn magie, zijn link met alle culturen van de wereld, zijn geschiedenis, zijn vermogen om de grootste artiesten en creatievelingen op de planeet te inspireren, komen twee namen nadrukkelijk naar voren: Guido Gillabel en het Tarot Museum Belgium.

De eerste is de naam van een liefhebber, want die zijn er maar weinig. Een man met een magisch gezicht en een witte baard die me doet denken aan Gandalf de Witte! Een solide en beschaafde man die alles wat hij had aan energie, middelen, intelligentie en gevoeligheid investeerde om decennialang duizenden oogverblindende Tarots te verzamelen, waaronder we zeldzame, uitzonderlijke of niet bekende tarots vinden. De tweede is de naam van het museum dat hij heeft opgericht, een ware tempel van de Tarot! Een overweldigende plek om te bezoeken, een onderzoekslaboratorium, een huis dat openstaat voor wat naar mijn mening de essentie van de Tarot is: de link die we kunnen weven met onszelf, met het universum en met onze medemensen. De Tarot, een sleutel tot broederschap, een universele taal.

Bedankt Guido le Blanc!

Over Guido Gillabel en het museum

Guido was al op zeer jonge leeftijd geïnteresseerd in kunst, spiritualiteit en het paranormale. In 1979 richtte hij in Mechelen de Contactkring voor Paranormale en Occulte Geïnteresseerden op, die een jaar later omgedoopt werd tot De Nieuwe Mens. Zo kwam hij in aanraking met de tarot. Zijn eerste lessen (1980) werden in een privéwoning gegeven door Elisabeth Halsberghe. De liefde voor de tarot was ontkiemd. Verdere opleidingen volgden onder andere bij de schrijver van vele esoterische boeken Noud van den Eerenbeemt, maar vooral bij Hans Wesseling.

Bij toeval (een spreker kwam niet opdagen) begon Guido met het geven van lezingen en cursussen.

Guido wilde zijn leerlingen verschillende invalshoeken van de tarot laten zien en begon daarom te verzamelen. Omdat de collectie al snel uit zijn voegen barstte, besloot Guido om alleen nog maar cursussen aan huis te geven. Zo is tarotHaven ontstaan, een plek waar je tijdens de cursussen verschillende tarotdecks kon bekijken. “TarotHaven” gaf heel goed de essentie weer in het Nederlands en Engels. Voor andere talen was dit moeilijker. Door de groeiende internationale belangstelling veranderde de naam in Tarot Museum Belgium met als ondertitel “een levend museum”.

In 2018-2019 is het museum vergroot en verbouwd tot wat het nu is.

Guido geeft al 30 jaar tarotcursussen, maar de laatste jaren is het museum zijn prioriteit geworden: een plek waar tarotliefhebbers elkaar ontmoeten.