BELGISCH TAROT BIER VAN LINDEMANS

BELGISCH TAROTBIER

België is niet alleen wereldberoemd omwille van zijn chocolade (en het Tarot Museum Belgium …   )  maar ook om zijn vele artisanale bieren. Maar wisten jullie ook dat de befaamde brouwerij Lindemans nu ook een TAROTBIER brouwt: Tarot Noir & Tarot d’Or. Beide bieren worden gebrouwen op traditionele wijze met natuurlijke bacteriën die typisch zijn voor de streek.

Zelf ben ik geen grote bierdrinker maar vooral de Tarot Noir maar ook de Tarot d’Or hebben mijn hart gestolen. Het zijn zijn fruitbieren, zoet maar toch niet te zoet. Ik begrijp waarom dit bier de naam Tarot heeft meegekregen: er zit een mysterieuze kantje aan, althans naar mijn "smaak".
Wilde gisten en bacteriën

Brouwerij Lindemans is al 200 jaar toonaangevend voor het bier lambiek. Lambiek is een streekbier uit de Zennevallei, waarin ook Brussel is gelegen, en vooral uit het Pajottenland ten zuidwesten van Brussel. Kenmerkend voor lambiek is dat het door spontane gisting met wilde gisten en bacteriën uit de buitenlucht ontstaat. 

TAROT Noir (ALC. 8% vol.) is een harmonieuze blend van traditionele lambiek, hoge gistingsbier en donkere bosvruchten zoals sappige bosbessen, zwarte bessen en zoete vlierbessen. Bij de TAROT d’Or wordt exotisch fruit zoals mango, limoen en zoete honingmeloen toegevoegd.
Waarom wordt dit bier TAROT genoemd ?

De brouwerij wou een nieuw fruitbier creëren met een mysterieuze smaak, meer bepaald, 2 hoog alcoholische fruitbieren met focus op 100% natuurlijke ingrediënten en aroma’s en laag in suikers. Na een lange zoektocht naar een “mysterieuze” naam komen ze uiteindelijk bij TAROT terecht. Lindemans toont zich steeds met Art Nouveau aspecten en de voorspellende aard van de tarot(kaarten) kende een grote bloei rond 1900. 

Uit het Brand book van Lindemans: “De art nouveau-esthetiek is onlosmakelijk verbonden met de identiteit van Brouwerij Lindemans. Haar complexiteit, creativiteit, vernieuwend karakter, elegantie en tijdloosheid weerspiegelen onze lambiek. Net als onze ligging nabij Brussel, dé Europese hoofdstad van de art nouveau.”

Het tarotglas

Bij dit bier hoort ook een aangepast glas. De vorm van het glas is geïnspireerd op de kristallen bol van de waarzegster.

Zowel op de voet als op het glas staat Tarot geschreven in een art nouveau lettertype.


Awards

Lindemans Tarot Noir TAROT Noir is ’s werelds beste in de classificatie Fruit Lambic.

Tarot d’Or won brons in België. Beide bieren zijn reeds in verschillende landen verkrijgbaar.
Belgisch Tarotbier met internationale allure

Mocht je meer geïnteresseerd zijn in de bieren of de geschiedenis van deze Belgische befaamde brouwerij, dan kan je naar hun website surfen. Je vindt er meer info over de verschillende (tarot)bieren maar ook over de geschiedenis en de werkwijzen. De laatste editie van de Lindemans Gazette gaat hoofdzakelijk over het tarotbier.
De website is te raadplegen in verschillende talen waaronder Nederlands, Frans, Engels, Chinees en Japans.

Momenteel is dit tarotbier reeds verkrijgbaar in verschillende landen of bij lindemansshop.com


Ik voorspel dat je niet kan wachten om TAROT bier te ontdekken. 

Lindemans TAROT d’Or - Exotic fruit en Lindemans TAROT Noir – Forest fruit is nu verkrijgbaar bij Delhaize, Colruyt, Carrefour, in de drink centers van onder andere Prik & Tik, Drinxit, Belbev en in de horeca. Ik heb het ook al zien staan bij Albert Hein in Mechelen.


Kan je Lindemans TAROT niet vinden in jouw buurt en wil je deze bieren ergens specifiek verkrijgen? Contacteer Lindemans dan via sales@lindemans.be.

De website met veel informatie: https://www.lindemans.be

 


Foto's: Brouwerij Lindemans en Guido Gillabel

About the author
Place comment